Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland

De woningmarkt is krap en het kan lastig zijn om een betaalbare woning te vinden in Nederland. Het is het waard om wonen in Duitsland als optie te overwegen. De huizenprijzen zijn een stuk lager dan in Nederland en vaak vindt u makkelijker een vrijstaand huis met een grote tuin. Als u als Nederlander in Duitsland woont en in Nederland werkt, mag u de hypotheekrenteaftrek houden. Vaak kunt u ook uw verzekeringen in Nederland aanhouden.

Een goede voorbereiding

Duitsland is hemelsbreed niet zo ver weg, maar wonen in Duitsland is wel een echte emigratie. De cultuur is anders, de wetgeving is anders en daar krijgt u als (potentieel) woningbezitter mee te maken. Daar blijft het natuurlijk niet bij. U krijgt te maken met een ander zorgstelsel en u moet overwegen waar uw kinderen naar school gaan als u eenmaal in Duitsland woont. Blijven zij in Nederland naar school gaan of is de reisafstand toch te groot? Om teleurstellingen te voorkomen, is een goede voorbereiding het halve werk. Laat u zich hierdoor niet tegenhouden, maar informeert u zichzelf goed.

Ondersteuning door Oost Makelaardij

Het kopen van een huis gaat in Duitsland anders dan in Nederland. Het is verstandig om een makelaar in te schakelen die de Duitse markt en de Duitse regelgeving goed kent. Oost Makelaardij heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het grensgebied. Oost Makelaardij kent de Duitse markt goed en beschikt over de benodigde kennis om te beoordelen wat een woning in Duitsland zou mogen kosten. Verder bestaat een voorlopig koopcontract bijvoorbeeld niet in Duitsland. Voordat u tot aankoop van een woning overgaat, moet u dus zeker zijn van financiering. Ook van dit soort informatie bij het kopen van een woning in Duitsland kan Oost Makelaardij u voorzien.

Met een goede voorbereiding kan wonen in Duitsland zeker een succes worden. Uw droomhuis staat misschien wel in Duitsland. Neem een kijkje op www.oostmakelaardij.nl. Daar vindt u een uitgebreid aanbod van huizen in Duitsland. U kunt ook altijd contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak.