Wandelen op de Veluwe

Wandelen Veluwe

Wandelen door bos en hei op de Veluwe

De prachtige Veluwse natuur is ideaal voor mooie wandeltochten voor iedereen. Het afwisselende landschap maakt een natuurwandeling des te boeiender en geschikt voor jong en oud. Wie op zoek is naar mooie wandelroutes op de Veluwe, is bij VVV Epe op het juiste adres. VVV Epe heeft de beste routes voor de mooiste wandelingen op de Veluwe.

Het rijkdom van de Veluwe

De Veluwe staat niet voor niets bekend als één van de mooiste natuurgebieden van heel het land. De flora en fauna in dit gebied is divers en altijd verrassend: uitgestrekte bossen, zandverstuiving, veengebieden en verschillende natuurparken met een heel eigen fauna maken de Veluwe een ware schatkist van de natuur!

Veluwse wandelingen

Op de website van VVV Epe vind je de mooiste wandelroutes voor urenlang wandelplezier door de Veluwe. Je vindt hier namelijk wandelroutes van enkele kilometers, geschikt voor jong en oud, maar ook wandeltochten voor wandelaars met meer ervaring. Ook zijn er wandelarrangementen voor de fanatiekere wandelaars beschikbaar, aangeboden door verschillende recreatiebedrijven; deze wandelarrangementen bieden sfeervolle accomodaties aan om te rusten tussen je wandeldagen door. Bij VVV Epe kun je ook terecht voor de Wandelkaart van de Noord-Oost Veluwe, waarop je alle gemarkeerde wandelingen in Epe, Heerde en Hattem kunt vinden. Deze kaart heeft een prijs van €5,95.

Bereid je voor op je mooiste wandelingen

Om optimaal van je wandeltochten te kunnen genieten, zijn er enkele dingen waar je aan moet denken: een kaart van je wandelroutes (zoals de Wandelkaart, beschikbaar via VVV Epe, of de gemeentekaart van Epe waar de startpunten van de wandelroutes op staan, ook beschikbaar via VVV Epe), een goed paar stevige wandelschoenen en een ruime rugzak om je benodigheden in mee te nemen zijn essentieel. Ben jij al klaar voor je wandeling door de veluwse natuur?