Ruim & comfortabel huis kopen in Duitsland

Huis kopen Duitsland

Steeds meer Nederlanders trekken de grens over
De aanschaf van een grote en comfortabele woning in Duitsland, is al jarenlang een echte trend onder Nederlanders. Met name mensen die in de Nederlands-Duitse grensregio wonen, besluiten steeds vaker om de grens over te trekken en te profiteren van de gunstige Duitse woningmarkt. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo prettig aan het wonen en leven bij onze oosterburen? En waar moet je op letten als je een Duits pand, appartement, een woning of een boerderij koopt?

Waarom woningen in Duitsland zo in trek zijn bij Nederlanders
Er zijn meer argumenten dan je denkt om als Nederlander de emigratiestap te wagen en, via een betrouwbare makelaar als Oostmakelaardij.nl, een woning over de grens te kopen. Een eerste en heel goede reden is omdat de woningprijzen in Duitsland aanmerkelijk lager zijn dan in Nederland. Vaak kun je voor een bedrag van onder de tweehonderdduizend euro al een prachtige en relatief grote woning kopen, waar je in Nederland in de Randstad niet meer dan een appartementje voor krijgt of een simpele flatwoning. In Duitsland krijg je echt veel meer (huis)waar voor je geld dan in ons kleine en volgebouwde Nederland. Ten tweede zijn Duitse woningen kwalitatief uitstekend en erg betrouwbaar. Ze zijn gemaakt van de beste bouwmaterialen die in Europa verkrijgbaar zijn en hebben doorgaans, als het wat nieuwere woningen betreft althans, weinig onderhoud nodig. Een derde pluspunt is het feit dat de voorzieningen in Duitsland prima zijn. De gezondheidszorg, het onderwijs en het sociale vangnet met uitkeringen en toeslagen zijn prima op orde en veelal zelfs beter en aantrekkelijker dan in Nederland.

Aandachtspunten bij aankoop van een huis in Duitsland
Heb je plannen om zelf een huis in Duitsland te gaan kopen, zorg dan dat je een in de Duitse woningmarkt gespecialiseerde makelaar, zoals Oostmakelaardij.nl, inschakelt. De Duitse woningsector kent namelijk andere regels en gebruiken dan de Nederlandse huizenmarkt. Het zou zonde zijn als je in de valkuil trapt om op eigen houtje een woning in Duitsland te kopen om vervolgens, volkomen onnodig, in de problemen te raken vanwege de andere regelgeving en gebruiken bij onze oosterburen. Succes en alvast veel woonplezier toegewenst over de grens!