Een weegschaal die mij motiveert

Weegschaal

Ik ben al een tijdje lekker bezig met afvallen en daar krijg ik veel hulp bij van een diëtist en een personal trainer. Om mijn progressie thuis ook goed in de gaten te kunnen houden, heb ik de Tanita BC-1000 weegschaal gekocht bij Fitnessapparaat.nl. Ik ben heel blij met deze aankoop, want er zitten veel functies op en hij staat ook nog eens mooi in de badkamer. De Tanita weegschaal heeft namelijk een witte kleur en past daarom perfect in mijn badkamer, die ook bijna helemaal wit is.

Een weegschaal met uitgebreide functies

De hoofdreden waarom ik voor deze weegschaal gegaan ben, is vanwege de uitgebreide informatie die je kunt aflezen. De Tanita weegschaal geeft het volgende weer: lichaamsvetpercentage, vochtpercentage, hoeveelheid visceraal vet en botmineraal massa, Basal Metabolic Rate, metabolische leeftijd, spiermassa, je fysieke conditie en natuurlijk je lichaamsgewicht zelf. Normaal gesproken kon ik de meeste van deze gegevens alleen inzien als ik bij mijn personal trainer of diëtiste was, maar vanaf nu kan ik het dus ook gewoon thuis bekijken. De weegschaal kan zich daarom echt meten met de professionele weegschalen die je in de sportschool of in de afvalkliniek ziet, met alles erop en eraan. Ik vind het fijn dat ik al deze gegevens zelf kan bijhouden. Ik neem het afvallen en sporten namelijk heel serieus en het motiveert me enorm als ik zie dat ik vooruitgang aan het boeken ben.

Werkt samen met mijn sporthorloge

De weegschaal is enorm handig in gebruik. Je kunt hem koppelen aan je Garmin horloge en synchroniseert op deze manier alle data. Vervolgens kun je je gegevens inzien op de Garmin Connect app en deze functie vind ik echt heel tof! Het geeft namelijk de resultaten van alle activiteiten op de lichaamssamenstelling aan in een bepaalde periode. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld wil weten hoeveel je lichaamsvetpercentage naar beneden is gegaan gedurende een periode waarin je extra veel sport. Als ik dan zie dat mijn vetpercentage flink omlaag is gegaan, dan motiveert het mij alleen maar extra om door te zetten en hard te blijven sporten!